ناشناس ( تحصیلات : دیپلم ، 18 ساله )

سلام. میخوام بدونم من که دیپلم تجربی دارم چه جوری باید توی رشته تعمیرات موبایل در کار و دانش ادامه تحصیل بدم الان که یک ماه مونده به کنکور هنوز وقت هست؟ و برای فردی مثل من که علاقه مند به تعمیرات نرم افزاری...


مشاور (خانم قربانی)

سلام و درود بر شما همراه گرامی سایت راسخون.
سوال های شما بیشتر از اینکه طولانی باشد، اشفته است و این نشان میدهد که در دوره راهنمایی و در طول دبیرستان اشنایی کافی را با رشته ها کسب نکرده اید و از طرفی هم انتخاب شاخه تجربی نیز بر اساس شناخت و علاقه مندی تان صورت نگرفته است.
- اگر واقعا علاقه مندی خود را به فعالیت های مرتبط با موبایل را حس میکنید، و تصمیم تان برای ادامه تحصیل در این زمینه قطعی است، شرایط تصمیم گیری و انتخاب مسیر اسان تر خواهد شد. رشته کار و دانش 3 زیرشاخه اصلی ( صنعت ، خدمات و کشاورزی و هنر ) و 150 زیر شاخه را شامل میشود که شاخه تعمیر تلفن رو میزی و همراه در شاخه صنعت قرار دارد . شما برای تحصیل در این رشته باید برای ثبت نام به هنرستانی که این رشته در ان تدریس میشود مراجعه کرده و مجددا دوره دبیرستان را طی کنید. با توجه به اطلاعات بنده، رشته ای به نام تعمیرات نرم افزاری موبایل وجود ندارد و اموزش تعمیرات موبایل هم سخت افزار را شامل می شود و هم نرم افزار و البته بیشتر اموزش ها سخت افزاری است. البته راه دیگری نیز برای رسیدن شما به مقصد وجود دارد و ان اموزش این مهارت به صورت ازاد در کارگاه های اموزشی است.
- در مورد هزینه دانشگاه نیز ، پس از مشخص شدن تکلیف شما در انتخاب مسیر، میتوانید به سایت دانشگاه مراجعه کرده و از ان اطلاع یابید. البته خوب است بدانید که هدف شاخه کاردانش این است که هنرجو بدون نیاز به ورود به دانشگاه بتواند وارد بازار کار شود. مسئله سربازی نیز بر اساس تصمیم و انتخاب تان، قابل تصمیم گیری است.
- تفاوت رشته فنی و حرفه ای با کار و دانش:
در رشته کار و دانش تقریبا اکثر دروس به صورت عملی است و بیشتر وقت هنرجویان در کارگاه ها و آزمایشگاه ها گذرانده می شود ولی در رشته ی فنی و حرفه ای تعدادی از دروس به صورت تئوری نیز ارائه می شود. شاخه کار و دانش به دلیل آنکه دروس عملی بیشتری دارد ، در این شاخه بیش از 150 رشته ارائه می شود در حالی که در رشته فنی حرفه ای حدود 40 زیر رشته موجود می باشد. همانطور که ذکر شد، فارغ التحصیلان شاخه کار و دانش به دلیل اموزش عملی مهارت ها، سریع تر جذب بازار کار می شوند و پس از اخذ مدرک دیپلم می توانند مسئولیت شغلی را بر عهده بگیرند ، اما در رشته فنی حرفه ای دانش آموزان پس از گرفتن دیپلم و در پایان دوره کاردانی به عنوان تکنسین وارد بازار کار می شوند و برای تکامل بیشتر بهتر است که در دانشگاه نیز تحصیل نمایند. خوب است بدانید که زمینه تحصیل در مقاطع بالاتر برای هر دو رشته فراهم است و دانش آموزان هر دو رشته می توانند پس از دیپلم و قبولی در کنکور، در دانشگاه تحصیل کنند.
در پایان توصیه میکنم برای پایان دادن اشفتگی ها و سردرگمی های خود ابتدا، اهداف بلند مدت زندگی خود را مشخص کرده و بر اساس ان و انتخاب درست علاقه تان، برنامه ریزی کنید.
برای شناخت بیشتر رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش نیز میتوانید به راحتی در اینترنت جستجو کنید.
در پناه حق و عاقبت بخیر باشید